OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk defa eski köyde tahminen 200 yıl önce eski Türkçe olarak öğretime açılmış bu durum Cumhuriyetin ilanına kadar devam etmiştir. Yeni Türkçe harflerinin kabul edilmesiyle devlet tarafından üç dershaneli bir okul yaptırılmış, öğretmen olarak Osman Fikri Bey atanmıştır. Bu öğretmen 40 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam etmiş 1947'de köy sel felaketine uğrayınca 1950'ye kadar köy odasında öğretim yapılmıştır. 1950 yılında şimdiki okul devlet tarafından üç derslikli olarak yaptırılmış.

Öğrenci çokluğu nedeniyle eğitim öğretim çift tedrisat olarak devam etmiş 1972-1973 yılında ek olarak bir baraka dershane ve ana sınıfı açılmıştır. O dönemde öğrenci mevcudu 594 tür.

1979 yılında 2 katlı 10 derslikli yeni bir bina yapılmıştır. Yeni binada ilkokul ,eski binada ortaokul açılmış ve aynı yıl eğitim öğretime başlanmıştır.1991 yılında 4 katlı 16 derslikli yeni bir bina daha yapılarak 1990-1991 öğretim yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilip ilköğretim olarak öğretime devam edilmiştir. 2014-2015 yılında tekrardan  ilkokulul ve ortaokul olarak ayrılmıştır.

Okulumuz şu an Hadırlı İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Etiketler :Hadırlı tarihçe,